Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 09:00-18:00

Samsun Botoks

Samsun Botoks Nedir?


Botulinum toksini, mucize zehir olarak da adlandırılır. Toprakta, bitkilerde, suda ve hayvanların bağırsaklarında yaygın olarak bulunan Clostridium botulinum bakterisi tarafından üretilen bir nörotoksindir. İlk kez Dr Scott tarafından insanlarda şaşılığın tedavisi için kullanılmış ve etkili olduğu gösterilmiştir.. Günümüzde drrmatoloji , göz hastalıkları, noroloji, üroloji, gasteroenteroloji gibi tıbbın hemen hemen her alt dalında kullanılmaktadır. 2002’de FDA, kaş çatması durumunda kaşlarını geçici olarak azaltmak amacıyla kozmetik amaçlı Botox® (Botulinum toksin-A) kullanımını onayladı.
Botoksun etkisi nasıl oluşur ?
Botulinum toksini hem sinirler hem de kaslar üzerinde etki göstermektedir. Gergin ve kırışık cilt altındaki kasları gevşetmesinden dolayı kırışıklıklıklarda azalma görülür.Bu sayede göz çevresi kaz ayaklarında, göz kapağı spazmlarında, kaş kaldırmak, kaş çatması, kaş arası dik ve alındaki yatay çizgilerde güvenle kullanılmaktadır. Sinirler üzerindeki etkilerinen dolayı özellikle koltuk altı, el ve ayak terlemesinde uygulanmaktadır.

Botoksun etkisi ne kadar sürmektedir ?


Toksinin etkisi başta kullanılan toksine göre değişir. Botox için 24-72 saat gerekir, 7. günde maksimum etki görülür. Dysport için etki 4-5. günde başlayıp 10. günde maksimum düzeye çıkar. Günümüzde Botox için etkisi genellikle 3-4 ay kadar sürerken, Dysportta etkisi yaklaşık 6 ay kadar sürmektedir.


Botoksun etki süresini etkileyen faktörler nelerdir ?


Etki süresi kişilere göre değişiklik göstermektedir. En önemli faktörlerden biri mimik kasların karekteristikleridir. Kasların kalınlığı yada gücü önemlidir. Büyük kaslarda toksinin etkisi genellikle daha çabuk ortadan kalkar. Diğer önemli bir faktör yaşam stilidir. Eğer hızlı, atletik bir yapınız varsa toksinin etkisi daha hızlı ortadan kalkar.
Botoksun tekrarlanma sıklığı sonuçlarını olumlu yönde etkileyebilecek faktörlerden biridir. Bunun nedeni, düzenli enjeksiyonlarla kırışıklığa neden olan kasların zayıflaması ve enjeksiyonların etkisinin daha uzun sürmesidir. Ancak çok sık botoks uygulaması antikor gelişimine yol açacağından optimum aralıklarla yapılmalıdır. Bu nedenle, botoks enjeksiyonları için Dr. Erol Havuz ile düzenli randevular planlamak, uzun vadede arzu ettiğiniz sonuçlara ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Etkili faktörlerden en önemlilerinden biri de enjeksiyonu yapan hekimin tecrübesine bağlıdır.


Botoks Nasıl Uygulanır?


Çok ince iğnesi olan insülin enjektörlerle yapılan botoks doğrudan kırışıklığa yol açan kas bölgesine direkt olarak kas tabakasına uygulanır. Uygulama sonrası 1 hafta sonrası kontrol edilerek istenen etki sağlanmış olur. Enjeksiyon sonrası tekrar değerlendirme yapılarak rötüş denilen ek uygulamalar yapılır.


Hangi bölgelere botoks uygulanır ?


Kaz ayakları için göz dış kısmına
Kaş arası
Kaş altı
Alt göz kapağı bölgesine
Alın bölgesi
Dudak çevresi ve barkod çizgilerine
Burun altına
Burun kenarları
Massater kasına
Dekolte bölgesi
Mimik çizgileri
Boyun bölgesi gibi alanlarda sıkça botoks uygulamaları tercih edilir.
Botoksun yan etkileri nelerdir ?
Enjeksiyon yerinde enjeksiyon yerinde kızarıklık, ağrı ve lokal ödem, geçici uyuşma, baş ağrısı, halsizlik veya hafif mide bulantısı olabilir. Bazen enjeksiyon bölgesinden uzaklaştıkça bu etkiler azalmaktadır. Nadiren olsa da yakındaki kaslara ve diğer dokulara yayılması mümkündür.


Botoksun kimlere uygulamaz ?


Botulinum toksini, önceden motor nöron hastalığı, miyastenia gravis, Eaton-Lambert sendromu, gibi nöromüsküler hastalıklarda, nöropatilerde, psikolojik bozukluğu olanlarda , toksin veya albümine reaksiyon öyküsü olanlarda , gebelik ve emziren kadınlarda ve enjeksiyon bölgesinde enfeksiyon bulunan hastalarda uygulanmamalıdır

Atakum’da botoks fiyatları

ücretsiz ön değerlendirme ve detaylı bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.

Kliniğimiz donanımları
Optik Kohorent Tomografisi)- RNFL (Retinal Sinir Lifi Analizi)
Korneal Topografi
Optik Biyometri
Otoref – Keratometre
Pnömotik Tonometre
Oftalmik Ünit
Dijital Foropter
Dijital Chart
Biyomikroskop
Ön segment Görüntülenme ve kayıt sistemi